Az Essilor a világ vezető progresszív szemüveg lencse gyártója által kifejlesztett 3D-s videokamerás rendszerrel a szem tekintési szokásai ill. a szem forgáspontja is megállapítható. Az adatok összesítése után: dioptriák + egyéni paraméterek -EYE CODE – küldjük el gyártásra.

A gyárban optimalizálják az adatokat, tehát a legszélesebb látóteret biztosító szemüveg lencséket tervezik meg és számítógép vezérelt lézeres hullámfront technológiával pontról-pontra alakítják ki a multifokális felszíneket. 5x nagyobb precizitású és minőségű szemüveg lencsék ezek a korábbi standard lencséknél.

Milyen lencse javasolt aki számítógép előtt dolgozik?

A komputer előtt a szem fokozott alkalmazkodásnak van kitéve, ami hosszú távon szemfáradáshoz, szemvörösséghez, kimerültséghez vezet. Többféle megoldás létezik.
Az anti-stressz szemüveg lencse nevének megfelelően kortól függetlenül ideális megoldás lehet. A tökéletes távoli korrekció mellett felületkialakításával megnyugtatja a szemet és megszünteti a komputer okozta szemfáradást.

A munka-progresszív szemüveg lencsék 40 év feletti korúaknak ajánlott, ahol már dioptria eltérés van a számítógép és a billentyűzet között. Széles sávban lehet kihasználni a lencse dioptria váltását, így kényelmes alkalmazkodást biztosít a billentyűzet és a monitor közti távolságra.

Miért fontos a szemüveg lencséket rétegekkel ellátni?

A műanyag lencsét felszíne könnyen karcolódik, ezért kell korszerű felületvédelemmel ellátni. Az élvonalbeli technológiák biztosítják a magas minőséget.

A tükröződéscsökkentés, a szennyeződés taszítás, a felület keményítés, a portaszító és vízlepergető és legújabban az opti-fog páramentesítő réteg garantálják az optimális látáskomfortot.