Lásson tisztábban és élesebben!

Az apró különbségek teszik egyedivé szemünket, és ezek a különbségek egyedi megoldásokat is igényelnek. Ismerje meg szeme titkos kódját!

Az Essilor Visioffice precíziós méréssel együtt egy teljesen új paraméter is megjelent: a szemforgáspont meghatározása. A szemforgáspont szemünk térbeli pontja, amelyet egy videocentráló méréssel határozunk meg, majd ezen adat birtokában optimalizáljuk a szemüveglencsék képalkotását.

A szemforgáspont az a pont a szemünkön belül, amely körül szemünk elfordul, illetve a pont meghatározásának segítségével pontosabb gyártási értékek valósíthatóak meg. A szemforgáspont mérése a Visioffice készülékkel történik, és mindössze 20 másodpercet vesz igénybe.

A mérés során referenciaként a szemüvegkeretet használjuk, amely egyrészt a mérésben segít, másrészt pedig a későbbiekben a szemüveglencsénket rögzíti a szemünk előtt. A szemforgáspont meghatározás során az illesztési magasságon és a tökéletesen, 1/10 mm-es pontossággal mért szemtávolsági értékek, mint két dimenziós adatok egészülnek ki a szemforgáspont távolsággal, és ezek hárman fogják adni a szemüveg Eyecode adatát. Ez egyedi, mint az ujjlenyomat.

A szemüveglencsék gyártása során az igényelt dioptriát finomítjuk az Eyecode mérés adataival is, így az Ön szemüvege kifejezetten Önnek készül.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Essilor fejlesztette ki a legprecízebb eszközt, amelyet valaha a szemüvegek előkészítéséhez használtak.

A Visioffice, amely egyetlen kattintással elvégzi az összes szükséges mérést ma már megtalálható minden olyan optikai üzletben, ahol kiemelten fontosnak tartják a ügyfeleik látási igényeit.

A Visioffice készülék meghatározza az Ön szemtávolságát, szemüveglencséjének illesztési magasságát, a szemüveglencse és a szaruhártya távolságát, a szemüvegkeret középrészének dőlésszögét és íveltségét, pontos értéket kapunk arról, hogy Ön milyen messze tartja olvasáskor a könyvet, újságot, illetve melyik oldalon található az Ön domináns szeme, amely a Varilux X 4D szemüveglencsék elengedhetetlen rendelési adata.

Emellett egyedülálló módon meghatározza az Ön szemforgáspontját is, az Eyecode értékeket, melynek segítségével további optimalizálás készíthető.