Please update your Flash Player to view content.

Szemüveg készítés

Hogyan történik a szemüveg keret és a szemüveg lencse kiválasztása?

A szemvizsgálatot követően a szemüveges/optikai korrekció kiválasztása következik. Cél hogy a szemüveg keret formája, anyaga, mérete minősége összhangban kell legyen a dioptriákkal. Ezt  szakképzett nagy gyakorlattal rendelkező látszerészek segítenek kiválasztani. Szakmai és esztétikai szempontból javasolnak optimális szemüveg lencséket. Színtelen, fényre sötétedő, színátmentes, dioptriás napszemüveg mellett vékonyított, fúrt, ívelt és többfókuszú lencsék léteznek.

A szemüveg keret kiválasztásához plusz segítség az üzlettérben elhelyezett Visioffice-Essilor keretkiválasztó rendszer. Négy összehasonlító felvétel alapján az illető könnyen el tudja dönteni melyik keret áll jól neki. Ez különösen a nagyobb dioptriáknál hasznos, hiszen az üres keretben nehezen tudja valaki megítélni magát.

 

Kinek ajánljuk a progresszív szemüveg lencséket?

A szemüveg lencsék közül a multifokális vagy ismertebb nevén progresszív lencsék terén az utóbbi években komoly fejlesztések történtek. Ezzel a lencsével távolra-munka-olvasó távolságra egyaránt lehet látni, mert a dioptria felülről lefelé folyamatosan változik. Fontos tehát a  felület precíz  kialakítása, mert ez lesz a záloga a tökéletes látásélességnek, a komfortos viselhetőségnek. 

Megjelentek a legújabb személyre szabott lencsekialakítások, ehhez még a szemvizsgálatot követően a kiválasztott keretbe az illetőre jellemző 17 egyéni paramétert is be kell mérni. 

Az Essilor a világ vezető progresszív szemüveg lencse gyáetójaáltal kifejlesztett 3D-s videokamerás rendszerrel a szem tekintési szokásai ill. a szem forgáspontja is megállapítható. Az adatok összesítése után: dioptriák + egyéni paraméterek -EYE CODE - küldjük el gyártásra. 

A gyárban optimalizálják az adatokat, tehát a legszélesebb látóteret biztosító szemüveg lencséket tervezik meg és számítógép vezérelt lézeres hullámfront technológiával pontról-pontra alakítják ki a multifokális felszíneket. 5x nagyobb precizitású és minőségű szemüveg lencsék ezek a korábbi standard lencséknél.

 

Milyen lencse javasolt aki számítógép előtt dolgozik?

A komputer előtt a szem fokozott alkalmazkodásnak van kitéve, ami hosszú távon szemfáradáshoz, szemvörösséghez, kimerültséghez vezet. Többféle megoldás létezik.

Az anti-stressz szemüveg lencse nevének megfelelően kortól függetlenül ideális megoldás lehet. A tökéletes távoli korrekció mellett felületkialakításával megnyugtatja a szemet és megszünteti a komputer okozta szemfáradást. 

A munka-progresszív szemüveg lencsék 40 év feletti korúaknak ajánlott, ahol már dioptria eltérés van a számítógép és a billentyűzet között. Széles sávban lehet kihasználni a lencse dioptria váltását, így kényelmes alkalmazkodást biztosít a billentyűzet és a monitor közti távolságra.

 

Miért fontos a szemüveg lencséket rétegekkel ellátni?

A műanyag lencsét felszíne könnyen karcolódik, ezért kell korszerű felületvédelemmel ellátni. Az élvonalbeli technológiák biztosítják a magas minőséget. 

A tükröződéscsökkentés, a szennyeződés taszítás, a felület keményítés, a portaszító és vízlepergető és legújabban az opti-fog páramentesítő réteg garantálják az optimális látáskomfortot.

  

Eyecode

Ismerje meg szemének titkos kódját! Személyre szabott szemüveglencsék 3D méréssel

UV védelem az év 365 napján!

További információért kattintson ide

VARILUX MESTER OPTIKA

Korlátlan látás élmény!


A Varilux a világ vezető multifokális szemüveglencséje*, amelyet 60 éve talált fel az Essilor kutatója, Bernard Matenaz. Azóta a termék folyamatos fejlesztéseken ment keresztül és valamennyi újítást az adott kor és a szemüvegviselők igényeihez igazítva vezetett be az Essilor. A legújabb fejlesztés a Varilux lencsék 8. generációja a Varilux X széria, amely szélesebb látóteret és éles képet biztosít minden távolságra. Ezt választotta Várkonyi Andrea, a Varilux márka nagykövete is. (*Euromonitor 2016-os adatai alapján, kiskereskedelmi eladási értékben a kiskereskedelmi eladási árak alapján, szemüveglencse kategóriában, multifokális lencsemárkák körében.)

Galéria

Érdekességek

FEL