Please update your Flash Player to view content.

Látásvizsgálat

Egy szemvizsgálat hogyan nyújthat tökéletes látásélményt?

Jogos a kérdés felvetés, mert azt gondolnánk a szemvizsgálat egy szükséges rossz, csak akkor megy az ember orvoshoz ha nagyon muszáj.

Ezt a tévhitet el kell oszlatnom. A szlogenünkben benne van a látásélmény, mert garantáljuk, hogy a vizsgálat kellemes, pozitív esemény , melynek során az illető átéli milyen tökéletesen látni. 

 

Hogyan zajlik ez a vizsgálat?

A páciens beül egy vizsgálószékbe és különböző műszereket forgatunk elé. Először egy komputer segítségével elvégezzük az alap, ún. objektív méréseket.

Majd a szeme elé helyezünk egy távirányítással működő modern szemvizsgáló berendezést. Ez úgy néz ki, mint egy "nagy szemüveg" automatikusan beforgatja a szemüveg lencséket a jobb majd a bal szem elé. 

A TV képernyőre hasonlító  LCD kivetítőn jelennek meg a számtalan variációt tartalmazó betűk, számok, ábrák és a 3D sztereo képek fekete-fehér és színes kivitelben, így nagy pontossággal megállapíthatóak az aktuális fénytörési hibák/dioptriák, cylinderek távolra és közelre egyaránt.

A POLATEST  nevű speciális program egy  polarizációs technikának köszönhető. Rejtett szemizom-eltérések mutathatóak ki ezzel a vizsgálati eljárással, amelyek sokszor fejfájásban, migrénes panaszokban nyilvánulnak meg. Hasábos más szóval prizmás szemüveg lencsékkel  javíthatóak.

Emellett színlátás, kontrasztérzékenység és fixációs tesztábrák is megtalálhatóak a fejlett software programban. Legvégén képek segítenek összehasonlítani a korábbi és az új látásélesség közti  igen jól érzékelhető minőségi különbséget a páciens számára.

Az Opti-Queen Szemészeti Szalonunkban ezt a nemzetközi optikai szakkiállításon díjat nyert TOPCON látásvizsgáló egységet használjuk. Ez a kategóriájában jelenleg a csúcsminőséget képviseli az ismert japán optikai-technológiai precizitásnak megfelelően. A tapasztalataink szerint kisgyerekkortól kezdve egészen az idősebb korosztályig osztatlan sikert eredményez.

A vizsgálat ezzel még nem ér véget, a dioptriák megállapítása után következnek a szem egyéb műszeres vizsgálatai. A réslámpa segítségével a szemgolyó elülső felszíne: szemhéjak, kötőhártya,szaruhártya, szivárványhártya, szemlencse elváltozásai tanulmányozhatók. A szemfenéki vizsgálat biomikroszkópos módszerrel történik, szükség esetén pupilla tágítás mellett.

A szem ideghártyája rengeteg információt nyújt a szervezet állapotáról, érrendszeréről , belgyógyászati betegségeiről. Az orvosi szemvizsgálat tehát segít felfedezni a lappangó betegségeket és magyarázatot adhat a beteg különböző panaszaira. A szaktanácsok mellett további kiegészítő szemészeti vizsgálatokra is szükség lehet. Ilyen a szemnyomásmérés. A középkorú lakosság körében érdemes ezt elvégezni, mert megelőzhető ill. diagnosztizálható a zöldhályog/glaucoma nevű betegség kialakulása. Kezelés nélkül ez hosszabb távon súlyos látásvesztéshez, látótérszűkülethez vezet.

A szürkehályog a másik gyakori szembetegség, ez szintén a látás csökkenéséhez vezet. Korai stádiumban már korszerű műtét javasolható, amellyel a beteg életminőségét hosszú távon javítani lehet.

A szemvizsgálat végén összefoglaljuk az eredményeket szóban, írásban, akár fotók segítségével és megbeszéljük a további teendőket, szemüveg vagy kontaktlencse korrekciót, gyógyszereket stb.

Remélem kedvcsináló volt ez a rövid riportszerű bemutatás, természetesen nem pótolhatja a személyes találkozást!

Eyecode

Ismerje meg szemének titkos kódját! Személyre szabott szemüveglencsék 3D méréssel

UV védelem az év 365 napján!

További információért kattintson ide

VARILUX MESTER OPTIKA

Korlátlan látás élmény!


A Varilux a világ vezető multifokális szemüveglencséje*, amelyet 60 éve talált fel az Essilor kutatója, Bernard Matenaz. Azóta a termék folyamatos fejlesztéseken ment keresztül és valamennyi újítást az adott kor és a szemüvegviselők igényeihez igazítva vezetett be az Essilor. A legújabb fejlesztés a Varilux lencsék 8. generációja a Varilux X széria, amely szélesebb látóteret és éles képet biztosít minden távolságra. Ezt választotta Várkonyi Andrea, a Varilux márka nagykövete is. (*Euromonitor 2016-os adatai alapján, kiskereskedelmi eladási értékben a kiskereskedelmi eladási árak alapján, szemüveglencse kategóriában, multifokális lencsemárkák körében.)

Galéria

Érdekességek

FEL